Du skal bruge (til ca. 32 stk); 1 3/4 kop mel (og ca. lige så meget til at rulle dejen ud på), 2 æg, 1/2 halv tsk salt, 2 spsk sukker (dog kun hvis der er til bær), 1/4 kop vand. 1 bakke jordbær
Du skal: Skære bærerne og drys evt lidt sukker over så de bliver sødere. Rør melet sammen med sukkeret og saltet. Tilsæt æg og vand. Ælt til dejen er blød og ikke klistrer. Rul den ud og tryk små cirkler ud med en kop (el. noget andet der er småt og rundt). Fyld de runde dej cirkler med bærerne og luk dem som små calzonier, drys endelig masser af mel på dem, så de ikke klistre til hverken hinanden el. tallerkenen mens de venter på at komme ned i det kogende vand. Lad dem helst ikke røre ved hinanden mens de "venter", da de virkelig er gode til at klistre sammen pga. den bløde dej. Hav en gryde kogende vand klar (tilsæt vandet en smule olie og salt), og læg dem i vandet. Ikke for mange vareniki på en gang (ellers klistrer de også). Ca. 6 vareniki til en 2 liters gryde, pr. omgang. Kog dem i omkring 8 min. Spis dem varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar