lørdag den 30. januar 2010

Den FANTASTISKE Hindbær-kærnemælks kage

Så er vi tilbage; kan altså godt lide sne, også med hæle på (hvis afstanden er kort nok, går jeg helst, i stedet for at køre, kan lige så godt forbrænde x)

-Tænkte at jeg ville dele denne med jer derude. Kærnemælkskagen. Fik pludseligt sådan lyst til at lave en kage med kærnemælk, for noget tid siden, så jeg googlede. Og faldt over "Nicolais Verden" (blog), han er altså ret gennemført!
Denne kage bliver lavet herhjemme hver uge, nogen gange med ananas (MEGET ananas) og serveres med MEGET flødeskum, hihi. Jeg har også fået lov til at låne opskriften og billederne (er de ikke fine?!), så.. enjoy! :DHindbær-kærnemælks kage
5-6 personer

130g mel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1/4 tsk salt
56g usaltet smør, blødt
146g sukker + ekstra 22g til toppen
½ tsk vanille ekstrakt
1 æg
1½ dl kærnemælk
1 bakke hindbær

Forvarm ovnen til 200g. Smør en alm. springform.
Bland mel, bagepulver, natron og salt. I en anden skål piskes smør og sukker (146g) med en håndmixer til det er hvidt og blødt. Tilføj vanille og æg.


Bland skiftesvis mel og kærnemælk i smøret og mix indtil samlet. Hæld blandingen i formen. Fordel hindbær henover og drys med 1-2 spsk sukker.

Bag i ovnen indtil kagen er gylden. Pas på den ikke bliver mørk, læg evt. staniol henover når den har fået farve. Bag 20-25 minutter og lad den køle af i formen 10 minutters tid.

Server med flødeskum, vanilleis eller en blanding.

Billederne og opskriften er taget fra http://auramin.com/category/kærnemælk/ (STORT TAK til Nicolai!)

2 kommentarer:

  1. ej hvor lyder det lækkert Og ser lækkert ud! :D

    SvarSlet
  2. Ja, Nicolais billeder er SÅ fine, måtte bare vise dem til jer andre :)
    (opskriften kan virkelig anbefales:)

    SvarSlet