tirsdag den 9. marts 2010

Jeg læser..

Jeg elsker at læse, elsker det, min morfar lærte mig at læse da jeg var 4 (det er normalt i det land vi var i). Pga. stress har jeg ikke læst i ca. 1 år nu. Pinligt, men sandt. Så i dag tog jeg på bib. med manden. Nedeunder ses hvad jeg fik med hjem. Det skal lige siges at jeg er til "lette" temaer pga. midtvejskrisen. Har nok trauma, behøver ikke læse om andres, ikke lige nu, hvor eget sår stadig heler, tager alting til mig uden at ville det.
Og chicklits er lidt som tv-serier i bogform, lette og ligetil (og så kan man smide sine tanker væk for en kort stund). Pludseligt faldt jeg over "Elegance" som jeg læste i mine helt unge dage, så den røg med pga. den nostalgiske følelse. Ret fin bog, så vidt jeg husker, en masse om mode og modens historie flettet ind i handlingen.. Alice I Spejlland faldt i skødet på mig, så den kunne jeg heller ikke undgå at få med, ikke når der er denne wonderland stemning pga. filmen over det hele (we like!) x) (hvad læser i? :)

7 kommentarer:

 1. Nææ hvor fint :) Kan høre du har det ligesom mig. Gik engang selv igennem en ret svær periode med åbne sår - og der var Harry Potter altså rigtig god :P Håber du snart kommer helt ovenpå igen, så du kan gå igang med nogle af alle de fantastiske lækre bøger der er derude! :)

  Og så er det faktisk lidt pinligt, men lige for tiden læser jeg ingenting :( For nogle mdr siden, læste jeg 4-5 bøger på en måned - ca 3000 sider. Så jeg holder lige en laaang bog-pause :D

  SvarSlet
 2. Hej Rikke :)
  Jeg ser det sådan; der er 2 typer mennesker, dem der benægter alt ondt fordi de ikke kan overskue konsekvensen (og kan derfor holde andres smerte ud) og så dem der fordøjer det (knækker måske undervejs) men/og kommer ovenpå igen, stærkere, uden behovet for at undgå grimme sandheder, resten af deres liv.
  Men hellere indføre lidt filter i et kort stk. tid, end at blive forkrøblet, følsesmæssigt og leve som min dumme stalker (i komplet benægtelse). Hov, var ikke meningen hun skulle heves ind, men hun er mit eneste eksempel på hvad der sker når man ikke lader sårene hele (it's very scary!).
  Du er så sød, tak for bekymringen. Tror også snart jeg kommer helt op, "alt er midlertidigt" (var der nogen der engang sagde, dét holder jeg fast i :)
  Er ked af at du også havde en svær periode, det er dog stort at du anerkendte dine egne følelser (tager hatten af for mennesker der forholder sig til deres indre, de/du er en sjælden type ;)
  Og jo mere vi allerede har overlevet, jo mindre bæ kommer der i det fremtidige liv, tænker jeg :)

  Åh, læsningen skal du ikke være ked af, at læse er til tider en overskudsting, tror jeg. Nogen gange er der bare ikke plads til andres ord el. tanker (bare fordi vi selv har åh-så mange kloge tanker, hehe x).

  SvarSlet
 3. Det kan jeg godt give dig ret i :) Er selv rendt ind i en del mennesker, som benægter deres følelser, og .. ja. De bliver altså lidt mindre menneskelige - for kyniske, og følelsesløse. Synes jeg! Hvis man slet ikke .. dealer (det bedste ord jeg lige havde :P) med sine følelser, dem alle sammen, og også de slemme, så kan man til sidst slet ikke føle noget :) Og jeg synes, du gør det rigtig godt, ved også at stå ved det!
  Jeg tror lidt på det samme - at man har en portion uheld og ulykke, og på et tidspunkt er den portion vel brugt op? Ellers bliver jeg sgu sur :D

  Sure thing - det er jo svært at være ung nu til dags :D

  SvarSlet
 4. Du har Så ret! I det hele, kunne ikke have sagt det bedre selv.
  Ja, det tænker jeg også i ny og næ, om der virkelig kan gøres mere ved en, end der allerede er gjort x) Venter med åbne arme på alt det dér gode ;)

  SvarSlet
 5. Og tak, føler ikke at der er andre muligheder end at stå ved og lære af "bæet" ;)

  SvarSlet
 6. Er igennem nøjagtigt det samme som dig (lang historie) men føler mig mere lykkelig ved livet, ved at have set "the ugly side" af hvad min krop kan finde på, pga stress, at jeg nu er lykkelig, når jeg gennemfører min hverdag ! Det skal nok blive så godt for dig; kan det for mig, kan det for alle - kan genkende NØJAGTIGT det du skriver med læsetyngden bl.a. (kan heller ikke holde doku/mm om kriser ud fx.). Men får det bedre, dag for dag (har døjet on/off i 3 år).

  Dejlig læsning, den vil jeg tage til mig - vil så gerne i gang med at læse mere :-)

  /Linda

  SvarSlet
 7. Ja, man forstår virkelig hvor smukt det hele kan være, når man har været igennem helvedet.
  Jeg tror også på at det bliver bedre og bedre, så længe man arbejder med sig selv, og udvikler sig (sig = mig ;)
  Nej, al den ondskab, puha, vender tilbage til verdenen, når jeg kan gøre en forskel i stedet for bare at kigge frustreret på (siger jeg til mig selv x).
  Rigtig mange tak for de meget opmuntrende ord, det er utrolig sødt af dig :) Varmer meget.

  SvarSlet